logo   TG Software   logo
Copyright Thijs Geerlings Software, Meijel, 1991-2013

Nieuws

Laatst gewijzigd: 1 december 2019

Inhoud Nieuws-pagina

   Easteregg van de maand
(1 december 2019)
Elke maand verklappen we bij de WinPak32-tips n easteregg uit WinPak32. Nu van de maand december 2019.

   Wijziging bankrelaties
(10 december 2015)
ING-bank komt te vervallen per 1 januari 2016.

   Wijziging postadres
(1 december 2014)
Het in onze software en de handleidingen vermelde POSTBUSADRES (Postbus 29, 5768 ZG Meijel) komt per 1-1-2015 te vervallen.

   TGSoftware.nl is vernieuwd!
(3 april 2013)
TGSoftware.nl is overgegaan naar een nieuwe site.

   TijGerpakket in een nieuw jasje!
(16 december 2012)
Het TijGerpakket is vernieuwd! Alle 13 deelprogramma's plus de hoofdmodules zijn onder handen genomen n er is een geheel nieuwe systeemmodule toegevoegd!

   WinPak32 in een nieuw jasje!
(1 december 2012)
WinPak32 is vernieuwd! Alle 200 deelprogramma's plus de hoofdmodules zijn onder handen genomen n er is een geheel nieuwe systeemmodule toegevoegd!

   Cursus WinPak32 vanaf nu GRATIS!
(11 september 2012)
Het cursusboek "Aan het werk met WinPak32" inclusief enkele oefenbestanden is vanaf nu GEHEEL GRATIS te downloaden vanaf deze site!


Naar begin pagina    Terug    Print deze pagina

Easteregg van de maand december

1 december 2019
Elke maand verklappen we bij de WinPak32-tips n easteregg uit WinPak32. Nu van de maand december 2019 het programma JOISTING (Varia):


Als men NA de LAATSTE spelronde dubbelklikt op het woord "GAME OVER!", dan verschijnt een afbeelding. Nogmaals dubbelklikken laat de foto weer verdwijnen. Kan onbeperkt herhaald worden.

Hier vindt u een overzicht van alle gepubliceerde eastereggs.

Naar begin pagina    Terug    Print deze pagina

Wijziging bankrelaties

10 december 2015
Per 1 januari 2016 vervalt de bankrelatie van de ING-bank.


Naar begin pagina    Terug    Print deze pagina

Wijziging postadres

1 december 2014
Het in onze software en de handleidingen vermelde POSTBUSADRES (Postbus 29, 5768 ZG Meijel) komt per 1-1-2015 te vervallen.

Gelieve uw schriftelijke post te sturen naar:
Thijs Geerlings Software
In de Haag 1
5768 HB MEIJEL

Naar begin pagina    Terug    Print deze pagina

TGSoftware.nl is vernieuwd!

3 april 2013
Van harte welkom op de vernieuwde site van Thijs Geerlings Software. Mogelijk zijn nog niet alle links in orde. Mocht u een fout ontdekken, dan vragen wij u om deze te melden.

Al uw opmerkingen, vragen en ideen kunt u sturen naar post@tgsoftware.nl.

Naar begin pagina    Terug    Print deze pagina

TijGerpakket in een nieuw jasje!

16 december 2012
Onlangs heeft ons TijGerpakket een revisie ondergaan naar versie 13.01 en tevens uitgebreid met een nieuwe systeemmodule "TGSysteem.exe".TijGerLK en TijGerLL


De beide hoofdmodules (TijGer-Leerkracht en TijGer-Leerling) werden vanaf versie 10.03 (1 oktober 2012) uitgebreid met enkele nieuwe opties. Vanaf versie 13.01 zijn ook deze programma's aangepast voor een (minimale) schermresolutie van 1024x768 pixels.

In de Leerkrachtmodule werden twee tabbladen toegevoegd: "Programma-info" en "Blokkade".

 


In de Leerlingmodule werd het tabblad "Programma-info" toegevoegd.Op het tabblad "Blokkade" (voor veel gebruikers al bekend van WinPak32!) kan elke leerkracht een of meer deelprogramma's (ook de demo's!) blokkeren, zodat ze voor de leerlingen van die groep of klas NIET MEER ZICHTBAAR zullen zijn op het "TijGer programma's"-tabblad n op het "Programma-info"-tabblad. Hierdoor kan de leerling geen informatie over de betreffende programma's opvragen of die programma's opstarten.
Wil men bijvoorbeeld in een bepaalde periode alleen met SociTijGer werken, dan kan men alle deelprogramma's behalve SociTijGer blokkeren!

De beide tabbladen "Programma-info" komen nagenoeg overeen, met enkel het verschil dat in de Leerlingmodule alln de niet-geblokkeerde deelprogramma's te zien zijn.

Voor meer informatie over deze modules: zie de TijGer-pagina.

Hoe komt u op de snelste (en wellicht goedkoopste?) manier aan deze nieuwe modules?
Bestel minimaal n TijGerprogramma en u ontvangt een nieuwe cd-rom met alle (ook eerder) door u gekochte programma's, uiteraard in de allernieuwste versie en inclusief de hierboven genoemde features!


Systeemmodule

Met de revisie naar versie 13.01 heeft het TijGer-pakket ook een systeemmodule erbij gekregen. Voor meer informatie over deze systeemmodule: zie Systeemmodule TGSysteem.


QuizTijGer

Vanaf 1 september 2012 is het raamwerkprogramma QuizTijGer beschikbaar:

 

 


Een "Weekendmiljonairs"-achtig programma voor het in spelvorm beantwoorden van quizvragen in vijf niveaus in een van te voren bepaalde categorie.

Voor meer informatie over dit pakket: zie de TijGer-pagina of rechtstreeks naar de QuizTijGer-folder.


TopoTijGerVanaf 15 september 2012 is het raamwerkprogramma TopoTijGer beschikbaar:

 

 


Een topografieprogramma met 15 landkaartjes (o.a. Nederland, Belgi, Europa, Wereld) en diverse topografieopdrachten.

Voor meer informatie over dit pakket: zie de TijGer-pagina of rechtstreeks naar de TopoTijGer-folder.


SomTijGerVanaf 1 oktober 2012 is het raamwerkprogramma SomTijGer beschikbaar:

 

 


Een raamwerkprogramma voor het oefenen en toetsen van hoofdrekenvaardigheden: optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen en procenten. Ook decimalen (kommagetallen) zijn mogelijk. Er kan gewerkt worden met meerdere sommenbestanden tegelijkertijd, zodat een soort "herhaling" mogelijk is.

Voor meer informatie over dit pakket: zie de TijGer-pagina of rechtstreeks naar de SomTijGer-folder.

Naar begin pagina    Terug    Print deze pagina

WinPak32 in een nieuw jasje!

1 december 2012
Vanwege de steeds grotere monitoren (met een hogere resolutie) werd het tijd onze software hiervoor aan te passen.

De afgelopen maanden hebben we alle 200 programma's plus de Leerkracht- en Leerling-module onder handen genomen en dat heeft enkele ingrijpende wijzigingen tot gevolg gehad.

Een greep uit de belangrijkste vernieuwingen:
 • De minimale schermresolutie voor WinPak32 moet 1024x768 pixels bedragen. Bij een schermhoogte-instelling van 768 f 800 pixels, draait Winpak32 in de "Volledig scherm"-modus; bij hogere resoluties draait WinPak32 in een eigen venster van 1024x768 pixels.
 • Het instelmenu kan nu worden opgeroepen via een knop "Wijzig instellingen" op de knoppenbalk en dus NIET meer via de "vaak vergeten" F12-toets!
 • De codering wordt nu overzichtelijker vlak boven het werkscherm geplaatst.
 • De hulptekstpagina's in het leerlinggedeelte zijn voorzien van een schuifbalk om de lettergrootte aan te passen, zodat de teksten duidelijker leesbaar zijn.
 • In de Leerkrachtmodule werden ook op enkele tabbladen schuifbalken voor tekstgrootte n lettertypekeuze toegevoegd. Op het tabblad "Blokkade" werden knoppen toegevoegd om ALLE programma's te (de)blokkeren.
 • Grafische verbeteringen werden aangebracht, vooral in de wat oudere programma's.
 • In enkele programma's werden foutjes verbeterd en alle woorden- en zinnenschatten werden nog eens grondig gecontroleerd op spellingsfouten.
 • De "kralenplank" van het gelijknamige programma werd van 24x24 verkleind tot 15x15 "spijkers". In het programma "Vormen" kan nu gekozen worden uit meerdere vorm-modellen.
 • In sommige programma's werden een of meer instel-opties toegevoegd om die programma's nog meer functionalitiet te geven. Om dezelfde reden werd in enkele programma's ook het gebruik van het toetsenbord (b.v. de pijltjestoetsen) geactiveerd, zodat men sneller kan "verplaatsen".
 • Het opslaan van een tussentijdse spelstand bij Centrix en Parking kan nu voor ELKE leerling apart. Voorheen kon alleen dezelfde leerling verder spelen...
 • Alle "losse" hulpprogramma's (Inlogbeheer, Edex-import, Ophogen groepen, Dankwoord-editor) zijn nu - met nog enkele andere algemene functies - gecombineerd in n programma "TGSysteem.exe" voor de systeem- of netwerkbeheerder. Meer info over deze Systeemmodule, die inmiddels k in het TijGerpakket is opgenomen.
 • ... enz. ...
Al met al de moeite waard om eens een kijkje te nemen...

Links een tabblad uit de LK-module en rechts een tabblad uit de Systeemmodule


Voor mr informatie en bestellingen: zie WinPak32-pagina.


Naar begin pagina    Terug    Print deze pagina

Cursus WinPak32 vanaf nu GRATIS!

11 september 2012
Het cursusboek "Aan het werk met WinPak32" inclusief enkele oefenbestanden is vanaf nu geheel gratis te downloaden vanaf hier. Met dit cursusboek leert u met alle 200(!) programma's van het WinPak32 om te gaan. Meer informatie over de cursus vindt u hier.

Naar begin pagina    Terug    Print deze pagina